Musaca de gulii cu carne si scortisoara
PrinteazaMusaca de gulii cu carne si scortisoara din: gulii, carne tocată amestec porc şi vită, ceapa, sare, piper, scorţişoară, nucşoară măcinată, pulpă de roşii în bulion, ulei, oua, mărar, unt, pesmet, făină, lapte, caşcaval.
Ingrediente:
- 800 g gulii
- 600 g carne tocată amestec porc şi vită
- 1 ceapă
- sare
- piper măcinat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 vârf de cuţit de nucşoară măcinată
- 1 cutie (400 g) pulpă de roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- 1 ou
- 1 legătură mărar
- 1 lingură unt
- 2 linguri pesmet pentru tapetat forma
Pentru sos:
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 100 ml lapte
- 100 g caşcaval ras
- 1 ou nucşoară rasă
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi guliile. Tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în 2 linguri de ulei. Adaugi carnea tocată şi 3-4 linguri cu apă. Laşi carnea să se pătrundă, după care o sărezi şi condimentezi după gust.
Când s-a răcit, încorporezi oul bătut, mărarul tocat şi roşiile mărunţite. Decojeşti guliile, le speli şi le porţionezi în felii groase de 2 cm. Le fierbi 10 minute, în apă uşor sărată.
Pentru sosul alb, topeşti untul într-o tigaie, presari făina, amesteci şi torni treptat laptele, mixând energic.
Laşi să fiarbă 5 minute la foc mic, apoi iei vasul de pe foc şi adaugi 2 linguri de caşcaval ras, nucşoară, sare, piper şi oul bătut.
Ungi şi tapetezi o formă şi pui în straturi alternative gulii, carne tocată şi caşcaval. Păstrezi 2 linguri de caşcaval pentru decor.
Peste compoziţia de gulii şi carne, torni sosul şi deasupra presari caşcavalul rămas. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-40 de minute, până se rumeneşte. Serveşti musacaua caldă, cu murături.
Musaca de gulii cu carne si scortisoara
Pofta buna!