Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana
PrinteazaRulada cu banane si crema de cafea cu smantana din: banane, oua, zahar cacao, faina, esenţă de rom, praf de copt, ulei, lapte, boabe de cafea, smântână, căpşuni, alune amestecate cu fulgi de cocos.
- 2 banane
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 5 linguri făină
- 1 esenţă de rom
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- ulei
Pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 80 g boabe de cafea
- 10 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 1 lingură smântână
Pentru ornat:
- câteva felii de banană
- câteva căpşuni
- 300 g alune pisate, amestecate cu fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru cremă, fierbi laptele şi după câteva clocote îl dai la o parte de pe foc. Adaugi boabele de cafea zdrobite şi laşi la macerat 15 minute. Intr-un castron, combini gălbenuşurile cu zahărul şi amesteci până când se topeşte.
Peste această compoziţie torni laptele şi smântână, apoi omogenizezi. Strecori crema printr-o sită şi laşi 10 minute să se odihnească înainte de-a o folosi. Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi până se întăresc, apoi pui zahărul.
Când s-a topit, adaugi esenţa de rom, gălbenuşurile amestecate cu cacaua şi făina combinată cu praful de copt. Intr-o tavă aşezi hârtie de copt, torni compoziţia şi dai la cuptor 20 de minute. Scoţi blatul pe un prosop umed, rulezi şi laşi la răcit.
Derulezi, întinzi crema pe blat şi aşezi bananele descojite. Rulezi uşor, după care dai prin amestecul de alune cu fulgi de cocos până se acoperă în întregime. Ornezi cu felii de banane şi de căpşuni.
Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana
Pofta buna!