Iahnie de fasole cu coriandru si dafin
PrinteazaIahnie de fasole cu coriandru si dafin din: fasole boabe, ceapa, coriandru, foi de dafin, bulion, ulei, sare, piper.
- 400 g fasole boabe
- 2 cepe
- o legătură coriandru
- 3 foi de dafin
- 2 linguri bulion
- 70 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
O ceapă si coriandrul se taie si se mixează cu sare şi un praf de piper. Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu două ore înainte de pregătire.
Se pune la fiert cu 1,5 litri apă, foile de dafin şi sarea. Cealaltă ceapă se câleste în ulei cât să devină maronie, dar nu arsă.
Fasolea se scurge, se păstrează 200 ml apă în care a fiert si jumătate din fasole se mixează şi apoi se pune pe foc cu ceapa si coriandrul mixat.
Se adaugă ceapa călită, apa de la fierberea fasolei, se pune bulionul şi se mai fierbe 10 minute.
Iahnie de fasole cu coriandru si dafin
Pofta buna!