Cornulete cu migdale si scortisoara
PrinteazaCornulete cu migdale si scortisoara din: faina, unt, apă de flori de portocal, coaja de lamaie, faina de migdale, zahăr pudră, scorţişoară.
- 200 g făină
- 80 g unt
- 100 ml apă de flori de portocal
- coaja unei lămâi
Pentru umplutură:
- 250 g făină migdale
- 70 g zahăr pudră
- o linguriţă scorţişoară
- coaja unei lămâi
Pentru servit:
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune făina într-un vas, se adaugă untul topit, coaja de lămâie şi apa de flori de portocal. Se amestecă pentru a obţine un aluat suplu care se lasă la crescut 15 minute.
In acest timp, făina de migdale se amestecă bine cu zahărul, scorţişoara şi coajă .unei lămâi până se obţine o compoziţie omogenă. Aluatul se întinde în mai multe foi fine, din care se decupează cercuri cu un pahar.
Se pune pe fiecare jumătate a cercului un pic de umplutură, se acoperă cu aluatul liber, se presează pentru a se lipi şi se întorc puţin spre interior.
Se pun cornuleţele în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 10-15 minute. Apoi se trec prin zahăr pudră.
Cornulete cu migdale si scortisoara
Pofta buna!