Briose cu ciuperci si cascaval
PrinteazaBriose cu ciuperci si cascaval din: făină, praf de copt, ciuperci, orez, cascaval, patrunjel uscat, ceapa, margarină topită, lapte, ou, sare, unt, faina.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 60 g ciuperci proaspete
- 75 g orez fiert
- 60 g caşcaval ras
- 1 linguriţă pătrunjel uscat
- 2 fire ceapă
- 125 g margarină topită
- 80 ml lapte
- un ou
- un praf de sare
Pentru forme:
- 50 g unt
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, ciupercile tăiate mărunt, orezul, caşcavalul, ceapa tocată mărunt şi pătrunjelul uscat.
Se face un gol la mijloc în care se pun ingredientele lichide şi sarea şi se amestecă. Se toarnă apoi aluatul în formele unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coc 20 de minute. Se lasă să se răcească în forme.
Briose cu ciuperci si cascaval
Pofta buna!