Gogosi umplute cu frisca si scortisoara

Printeaza

Gogosi umplute cu frisca si scortisoara din: faina, unt, oua, zahar, sare, frisca lichida, zahar, zahăr vanilinat, scorţişoară.

Gogosi_umplute_cu_frisca_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 160 g făină
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 250 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 praf scorţişoară

Mod de preparare:

Se pun pe foc 250 ml apă, cu un praf de sare, zahărul si 80 g unt tăiat cubulete. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se trage de pe foc şi se adaugă făina dintr-odată.

Se ames­tecă bine, se pune din nou pe foc pentru ca aluatul să se detaşeze complet de pereţii vasului. Se retrage de pe foc si se pun ouăle amestecând după fiecare.

Se pun apoi mici cantităţi de aluat în tava de copt sub forma unor inele şi se lasă la cuptor circa 15-20 de minute. Apoi, se lasă 10 minute la cuptor, cu focul strins si u$a deschisă. Se scot apoi pentru completa răcire.

Pentru cremă, frişca se bate cu cele două tipuri de zahăr, se potriveşte gustul de scorţişoară. Se taie un capac inelelor, se umple baza cu frişcă, se aşază capacul si se aduc la masă.

Gogosi umplute cu frisca si scortisoara

Gogosi_umplute_cu_frisca_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.