Fasole verde cu carne tocata de vita si chimen
PrinteazaFasole verde cu carne tocata de vita si chimen din: carne tocată de vită, fasloe verde congelata, fasole boabe roşie, roşii în bulion, suc de roşii, ceapa, ardei grasi verzi, usturoi, supa de vita, ulei, chimen măcinat, fulgi de ardei iuţi, lamaie, coriandru, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g carne tocată de vită
- 200 g fasole verde congelată
- 1 conservă fasole boabe, roşie
- 400 g roşii în bulion
- 30 ml suc de roşii
- 2 cepe
- 3 ardei graşi verzi
- 2 căţei usturoi
- 125 ml supă de vită
- 30 ml ulei
- un praf chimen măcinat
- câţiva fulgi de ardei iuţi
- 2 lămâi
- 1/2 legătură coriandru
- 30 ml apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se scoate fasolea boabe din conservă, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. între timp, în jumătate din cantitatea de ulei se călesc ceapa tocată si usturoiul tăiat feliufe, timp de 3 minute.
Se scot din tigaie, se toarnă restul uleiului si se căleşte carnea 5 minute, până ce îşi schimbă culoarea.
Se pun ceapa si usturoiul peste carne, se adaugă roşiile în bulion, sucul de roşii, cel de lămâie, ardeii tăiaţi cubuleţe, fulgii de ardei iute, chimenul si supa. Se lasă la fiert 90 de minute.
După acest timp, se pun fasolea boabe şi cea congelată şi se lasă pe foc încă 10 minute. Se aduce la masă cu coriandru tocat, după ce se verifică gustul de sare si piper.
Fasole verde cu carne tocata de vita si chimen
Pofta buna!