Tort cu gem si crema de lamaie

Printeaza

Tort cu gem si crema de lamaie din: aluat de foietaj, gem acrisor, suc de lămâie, oua, zahar, margarina, coaja de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 3 rulouri de aluat de foietaj
  • gem acrişor, după gust

Pentru crema de lămâie:

  • 100 ml suc proaspăt stors de lămâie (de a 2 lămâi mari)
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 80 g margarina
  • 1 1/2 lingură coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:

Fiecare rulou de aluat se întinde în tava de copt, se înţeapă cu furculiţa si se dă la cuptor pentru 15 minute. Se scoate din tavă pe un grătar şi se procedează la fel şi cu celelalte două rulouri.

Pentru crema de lămâie, se mestecă bine într-un bol de metal, cu un tel, ouăle, zahărul sucul de lămâie.

Bolul cu mestecul de mai sus se pune a fiert în bain-marie, timp în are se amestecă în cremă rână când aceasta se îngroaşă va căpăta consitenta unei mântâni mai groase.

Se ia ala de pe foc si se strecoară mediat crema, pentru a înde­părta eventualele cocoloaşe si sâmburi de lămâie.

Se taie cubuleţe margarina si se amestecă în crema de lămâie până se topeşte. Se adaugă coaja rasă de lămâie si se lasă crema să se răcească.

Aceasta va continua să se îngroaşe pe măsură ce se răceşte. Se acoperă vasul în care se află crema cu o folie alimentară si se dă la rece.

Cele trei foi de aluat de foitaj se reaşază într-o tavă mare alternativ cu crema de lămâie si gemul, având grijă să se dozeze crema pentru a ajunge si pentru decor. Se lasă la frigider de pe o zi pe alta.

 

Tort cu gem si crema de lamaie

Tort_cu_gem_si_crema_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.