Prajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba
PrinteazaPrajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba din: zahar, unt, faina, oua, frişcă lichidă, ciocolată albă, fistic neprăjit şi nesărat, zahăr pudră, esenţă de migdale, ulei, făină de migdale
Ingrediente:
- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 140 g făină
- 40 g unt topit
Pentru crema de fistic:
- 180 ml frişcă lichidă
- 80 g ciocolată albă
- 12 g pastă de fistic
Pentru pasta de fistic:
- 80 g fistic neprăjit şi nesărat
- 20 g zahăr pudră
- 3 picături esenţă de migdale
- 3 linguriţe ulei
Pentru crema de migdale:
- un ou
- 50 g zahăr
- 50 g făină de migdale
- 25 ml frişcă lichidă
- 50 g unt
Pentru glazură:
- un albuş
- 150 g zahăr pudră
- o linguriţă pastă de fistic
Mod de preparare:
Pentru pasta de fistic, se mixează toate ingredientele până ce se obţine o cremă omogenă, care se dă la rece,
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul până ce îşrtriplează volumul si se adaugă făina în mai multe reprize.
Se toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt, se nivelează si se lasă la rece pentru 20 de minute. Se scoate din tavă imediat după coacere.
Pentru crema de migdale, se amestecă cu telul oul cu zahărul şi untul topit, se adaugă făina de migdale şi frişca. Se dă la rece.
Pentru crema de fistic, se amestecă ciocolata cu pasta de fistic, se fierbe frişca şi se toarnă peste amestecul de ciocolată. Se amestecă cu telul şi apoi se mixează. Se dă la rece pentru cel puţin 4 ore.
Se taie blatul în două si se reaşază pe platoul de servit astfel: o foaie, cremă de fistic, altă foaie, cremă de migdale.
Se face glazura din albuşul bătut spumă şi frecat cu zahărul, în care se adaugă apoi pasta de fistic. Se pune deasupra. Se dă la rece.
Prajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba
Pofta buna!