Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Rețetă Tradițională Românească din: fasole, afumatura, morcovi, pastarnac, ceapa, usturoi, frunze de dafin, boia de ardei, sare, piper, ulei, patrunjel, suc de lamaie. Descoperă rețeta autentică de ciorbă de fasole cu afumătură. O mâncare sățioasă, bogată în proteine și arome tradiționale românești. Perfectă pentru prânz sau cină. Descoperă savoarea […]
Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza
PrinteazaCiorba de fasole cu bacon si zeama de varza din: fasole albă, morcovi, ceapa, rădăcină felină, sare, bacon afumat, patrunjel, zeamă de varză acră.
Ingrediente:
- 250 g fasole albă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 felie rădăcină telină
- sare
- 4-5 felii bacon afumat
- pătrunjel
- 300 ml zeamă de varză acră
Mod de preaprare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte şi a doua zi se pune la fiert cu apă curată.
Se aruncă apa de trei ori si apoi cu a patra apă se lasa la fiert.
La jumătatea timpului de fierbere, se verifică bobul de fasole si, dacă este aproape gata, se pun legumele tăiate mărunt.
Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se pune zeama de varză, se lasă să mai dea un clocot si se potriveşte de sare.
Se aduce la masă cu bacon prăjit şi pătrunjel.
Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Rețetă Tradițională Românească
Ciorba de fasole cu costita si carnati
Ciorba de fasole cu costita si carnati din: fasole, ceapa, usturoi, dafin, patrunjel, rosii, morcov, ardei, costita, carnati, ulei, sare, piper, boia. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1/2 legătură de pătrunjel 4-5 roşii 1 morcov 1 ardei iute 2-3 cârnaţi 200 g costiţă sare ulei […]
Pofta buna!