Prajitura cu mac, branza si stafide
PrinteazaPrajitura cu mac, branza si stafide din: făină, unt, zahar, oua, sare, praf de copt, mac, stafide aurii, lapte, brânză de vaci, amidon, smântână, lamaie.
Ingrediente:
- 120 g făină
- 40 g unt
- 40 g zahăr
- un ou
- un praf sare
- un vârf de cuţit subţire praf de copt
Pentru umplutura cu mac:
- 200 g mac
- 100 g stafide aurii
- 150-200 ml lapte
- 100 g zahăr
Pentru stratul de brânză:
- 600 g brânză de vaci
- 200 g smântână
- 2 ouă
- o lingură amidon
- 130 g zahăr
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă untul cu zahărul până se obţine un amestec cremos în care se adaugă oul, apoi făina amestecată cu sarea si praful de copt.
Se omogenizează bine şi se întinde un aluat care se transferă în forma de copt, acoperind şi pereţi. Se umple cu boabe de fasole si se coace 20 de minute. Apoi, se scot boabele si se lasă la răcit.
Pentru stratul de mac, acesta se râşneşte si apoi se pune pe foc cu laptele si zahărul. Se lasă să dea un clocot amestecând, se trage de pe foc si se pun stafidele. Se amestecă si se toarnă peste aluatul copt şi răcit.
Brânza se mixează cu smântână si apoi se adaugă zahărul. Se amestecă, se pune un ou, se amestecă si se adaugă si al doilea ou. Se pun coaja şi sucul celor două lămâi, apoi amidonul.
Se toarnă crema peste cea cu mac, se miscă uşor tava pe masă pentru a ajuta la nivelare şi se dă la cuptor pentru o oră. Apoi, se stinge focul si se lasă în cuptor să se răcească.
Prajitura cu mac, branza si stafide
Pofta buna!