Paine cu tarate de ovaz si seminte de in
PrinteazaPaine cu tarate de ovaz si seminte de in din: făină, tarate de ovaz, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de mac, drojdie uscată, ulei de măsline, sare, apă călduţă.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 100 g tarate de ovaz
- 2 linguri seminţe de susan
- 2 linguri seminţe de in
- 2 linguri seminţe de dovleac
- 2 linguri seminţe de floarea-soarelui
- 2 linguri seminţe de mac
- 1 plic drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă sare
- 300 ml apă călduţă
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare cerni făina şi taratele. Adaugi drojdia uscată, sarea, seminţele de susan, in, dovleac, floarea-soarelui şi macul. Amesteci bine toate ingredientele.
Adaugi apa călduţă şi începi frământarea. Pui şi uleiul de măsline, continuând frământarea, până când obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.
Aluatul obţinut îl pui la cald, să crească timp de 35 – 40 de minute. Când aluatul a crescut, îl împărţi în două, îl împleteşti şi îl pui în tavă.
Laşi pâinea să crească în tavă, timp de 15 – 20 de minute, o ungi cu puţină apă, presari deasupra câteva seminţe şi dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 50 – 60 de minute.
Paine cu tarate de ovaz si seminte de in
Pofta buna!