Tarta cu orez, dovleac si lamaie
PrinteazaTarta cu orez, dovleac si lamaie din: unt, oua, faina, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, sare, orez, lapte, dovleac.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 3 ouă
- 150 g făină
- 125 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 plic praf de copt
- coajă rasă de lămâie
- sare
Pentru umplutură:
- 1 cană orez
- 1/2 l lapte
- 2 linguri zahăr
- 250 g dovleac
- 2 ouă
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Freci bine untul cu zahărul, adaugi ouăle întregi, esenţa de vanilie, coaja de lămâie, apoi amesteii cu făina, praful de copt şi un praf de sare.
Ungi apoi o tavă pentru tartă cu ulei sau unt şi o tapetezi cu făină. Pui compoziţia şi o dai la cuptor timp de 30 de minute.
Fierbi orezul cu lapte şi îl amesteci cu zahărul, coaja de lămâie rasă, untul frecat spumă şi gălbenuşurile.
Separat, tai în cubuleţe dovleacul şi îl înăbuşi apoi cu puţină apă, până se înmoaie.
Scurgi dovleacul şi îl treci prin sită. Amesteci această pastă cu orezul şi adaugi treptat albuşurile bătute spumă.
Această compoziţie o pui deasupra, peste tartă şi o ţii la cuptor până se rumeneşte.
Tarta cu orez, dovleac si lamaie
Pofta buna!