Budinca de cartofi cu nucsoara din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, lapte, pesmet, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 100 g brânză mărunţită 2 gulii 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smântână sare piper nucşoară Mod de preparare: Fierbe pentru 7-8 minute guliile […]
Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval
PrinteazaBudinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval din: cartofi roşii, unt, cascaval, oua, sare, smantana, cârnaţi de casa, iaurt, busuioc.
Ingreidente:
- 1 kg cartofi roşii
- 50 g unt
- 250 g caşcaval
- 4 ouă
- sare
- 100 ml smântână
- 300 g cârnaţi de casa
- 1 cutie iaurt
- frunzuliţe de busuioc
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert într-o oală. Separat, într-un vas, pui ouăle să fiarbă.
După ce au fiert cartofii, îi scoţi din apă şi îi laşi să se răcească.
Dai caşcavalul pe râzătoare, baţi 2 ouă spumă, adaugi smântână şi amesteci până obţii o cremă groasă.
Tai carnaţii rondele şi îi pui în tigaie, să se prăjească în suc propriu.
După ce s-au răcit cartofii, îi dai pe râzătoare. Tapetezi o tavă cu unt şi aşezi primul strat de cartofi.
Presari câteva rondele de cârnaţi şi un strat de ouă fierte date pe răzătoarea mare.
Acoperi cu un alt strat de cartofi şi torni sosul pregătit. Aşezi rondele de cârnaţi şi dai tava la cuptor.
Când este gata, ornezi budinca cu frunzuliţe de busuioc şi o serveşti cu iaurt.
Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de cartofi cu nucsoara
Budinca de creier cu piure de cartofi
Budinca de creier cu piure de cartofi din: creier, piure, unt, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g creier 400 g piure de cartofi 50 g unt 2 linguri smântână 50g parmezan ras sare piper Mod de preparare: Creierul, curăţat cu grijă de pieliţe, se pune să fiarbă în apă cu sare, clocotindă, la […]
Pofta buna!