Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval

Printeaza

Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval din: cartofi roşii, unt, cascaval, oua, sare, smantana, cârnaţi de casa, iaurt, busuioc.

Budinca_de_cartofi_cu_carnat_si_sos_de_cascaval

Ingreidente:

  • 1 kg cartofi roşii
  • 50 g unt
  • 250 g caşcaval
  • 4 ouă
  • sare
  • 100 ml smântână
  • 300 g cârnaţi de casa
  • 1 cutie iaurt
  • frunzuliţe de busuioc

 

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi pui la fiert într-o oală. Separat, într-un vas, pui ouăle să fiarbă.

După ce au fiert cartofii, îi scoţi din apă şi îi laşi să se răcească.

Dai caşcavalul pe râză­toare, baţi 2 ouă spumă, adaugi smântână şi amesteci până obţii o cremă groasă.

Tai carnaţii rondele şi îi pui în tigaie, să se prăjească în suc propriu.

După ce s-au răcit cartofii, îi dai pe râzătoare. Tapetezi o tavă cu unt şi aşezi primul strat de cartofi.

Presari câteva rondele de cârnaţi şi un strat de ouă fierte date pe răzătoarea mare.

Acoperi cu un alt strat de cartofi şi torni sosul pregă­tit. Aşezi rondele de cârnaţi şi dai tava la cuptor.

Când este gata, ornezi budinca cu frunzuliţe de busuioc şi o serveşti cu iaurt.

Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval

Budinca_de_cartofi_cu_carnat_si_sos_de_cascaval

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de cartofi cu gulii

Budinca de cartofi cu nucsoara

Budinca de cartofi cu nucsoara din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, lapte, pesmet, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 100 g brânză mărunţită 2 gulii 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smântână sare piper nucşoară   Mod de preparare: Fierbe pentru 7-8 minute guliile […]

 

Budinca aromata de ciuperci

Budinca de creier cu piure de cartofi

Budinca de creier cu piure de cartofi din: creier, piure, unt, smantana, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g creier 400 g piure de cartofi 50 g unt 2 linguri smântână 50g parmezan ras sare piper   Mod de preparare: Creierul, curăţat cu grijă de pieliţe, se pune să fiarbă în apă cu sare, clocotindă, la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.