Placinta cu carne tocata, branza si verdeata

Printeaza

Placinta cu carne tocata, branza si verdeata din: carne tocata, sare, piper, branza sau parmezan, oua, unt, cartofi, nucsoara, marar, rosii, bacon sau salam.

Placinta_cu_carne_tocata_branza_si_verdeata

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc (vită sau pui)
  • sare
  • piper
  • 300 g brânză sau parmezan
  • 2 ouă
  • 1 lingură unt
  • 1 kg cartofi
  • nucşoară
  • mărar
  • pătrunjel
  • 1-2 roşii
  • salam sau bacon

Mod de preparare:

Carnea tocată o înăbuşi până când aproape seacă lichidul care iese din ea. O amesteci cu sare şi piper, nucşoară, pătrun­jelul şi mărarul tocate mărunt. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi îi pui la fiert în apă cu puţină sare.

Faci un piure în care adaugi ouăie, 1 lingură unt, sare şi piper. într-o formă unsă cu .unt, aşezi în straturi piure, apoi car­nea tocată, parmezan sau brânză rasă, iar ultimul strat trebuie să fie de piure.

Razi deasupra parmezan şi ornezi cu felii de roşii şi. bucăţi de salam sau bacon. Dai forma la cuptor pentru 20-25 de minute, în cuptorul încins la 180°C, până prinde o crustă. Serveşti plăcinta cu castraveciori muraţi sau salată de sfeclă roşie, ori varză murată, ori salată verde sao varză roşie.

Placinta cu carne tocata, branza si verdeata

Placinta_cu_carne_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.