Placinta cu carne tocata, branza si verdeata
PrinteazaPlacinta cu carne tocata, branza si verdeata din: carne tocata, sare, piper, branza sau parmezan, oua, unt, cartofi, nucsoara, marar, rosii, bacon sau salam.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată de porc (vită sau pui)
- sare
- piper
- 300 g brânză sau parmezan
- 2 ouă
- 1 lingură unt
- 1 kg cartofi
- nucşoară
- mărar
- pătrunjel
- 1-2 roşii
- salam sau bacon
Mod de preparare:
Carnea tocată o înăbuşi până când aproape seacă lichidul care iese din ea. O amesteci cu sare şi piper, nucşoară, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi îi pui la fiert în apă cu puţină sare.
Faci un piure în care adaugi ouăie, 1 lingură unt, sare şi piper. într-o formă unsă cu .unt, aşezi în straturi piure, apoi carnea tocată, parmezan sau brânză rasă, iar ultimul strat trebuie să fie de piure.
Razi deasupra parmezan şi ornezi cu felii de roşii şi. bucăţi de salam sau bacon. Dai forma la cuptor pentru 20-25 de minute, în cuptorul încins la 180°C, până prinde o crustă. Serveşti plăcinta cu castraveciori muraţi sau salată de sfeclă roşie, ori varză murată, ori salată verde sao varză roşie.
Placinta cu carne tocata, branza si verdeata
Pofta buna!