Tort cu smantana, miere si nuca
PrinteazaTort cu smantana, miere si nuca din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca macinata, esenta de vanilie, smantana, miere, alune pisate sau fructe de sezon.
- 6 ouă
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- 9 linguri făină
- un plic praf de copt
- 3 linguri nucă măcinată
- 1 lingură esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 500 g smântână
- 5 linguri miere
- nucă măcinată
- 1 lingură esenţă de vanilie
- alune pisate sau fructe de sezon
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile, adăugând treptat zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul, apoi le torni peste albuşurile bătute spumă.
Mai adaugi făina, nuca măcinată, praful de copt şi esenţa şi amesteci uşor.
Torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute.
Scoţi blatul şi îl laşi la răcit, apoi îl tai în 3 foi.
Pentru crema mixezi smântână cu mierea şi cu esenţa de vanilie.
Dacă totuşi crema nu este suficient de dulce, mai adaugi puţin zahăr şi mixezi până se topeşte tot zahărul.
Pui crema preparată între blaturi, folosind 3/4 din cremă, iar cu restul îmbraci tortul.
Ornezi tortul cu nucă măcinată, alune pisate sau cu fructe de sezon, după preferinţa fiecăruia.
Tort cu smantana, miere si nuca
Pofta buna!