Rulada de miel cu nuci de pin din: pulpa de miel, nuci de pin, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie, masline, usturoi, ulei, vin. Ingrediente: 100 g nuci de pin, usor rumenite o legatura de menta, frunzele rupte coaja si zeama de la 1 lamaie 75 g masline negre, fara samburi 2 catei de usturoi, […]
Rulada de miel cu verdeata
PrinteazaRulada de miel cu verdeata din: pulpa de miel, spanac, patrunjel, menta, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, amidon, jeleu de coacaze.
- 1,5 kg pulpa de miel
- 50 g spanac, rupt
- 1/2 legatura patrunjel si menta, tocata
- 3 catei de usturoi, tocati
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura amidon
- 1 lingura jeleu de coacaze
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 7/220°C. Taie carnea într-o foaie şi presară sare şi piper.
Combină spanacul, verdeaţa, usturoiul, coaja rasă şi zeama de lămâie, unge carnea şi apoi rulează şi leagă cu aţă.
Aşază rulada în tava de copt, stropeşte cu ulei şi presară sare şi piper.
Dă la cuptor 20 min, apoi redu temperatura la semnul 4/180°C şi lasă încă 30 min pentru o friptură potrivită şi 45 min pentru o friptură bine făcută. Lasă să stea deoparte 10 min înainte de a porţiona.
Intre timp, fierbe sucurile din tavă cu amidonul cu 1 lingură apă rece.
Lasă să fiarbă câteva minute, până când se îngroaşă şi adaugă jeleul. Potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte.
Rulada de miel cu verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de miel cu anghinare
Rulada de miel cu anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii, ulei de nuci, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin 5 g cimbru verde 1 kg […]
Pofta buna!
A iesit buna rulada de miel?