Steak de vita cu telina caramelizata
PrinteazaSteak de vita cu telina caramelizata din: ţelină, supă de legume instant, unt, zahar, frisca, steakuri din pulpă de vită, untura, sare, piper, rondele de ceapa-ciorii.
- 500 g ţelină
- 1 l supă de legume instant
- 1 lingură unt
- 2 linguri zahăr
- 125 ml frişcă
- 8 steakuri din pulpă de vită
- 1 lingură untură
- sare
- piper
- 2 linguri rondele de ceapa-ciorii
Mod de preparare:
Cureţi ţelina, o speli, o tai bucăţi şi o pui la fiert 30 de minute în supa de legume clocotită. Scurgi apoi, dar păstrezi zeama.
Incingi untul şi adaugi ţelina, presari zahăr şi laşi să se caramelizeze amestecând uşor. Baţi frişca, dar nu foarte mult şi o pui în frigider.
Speli carnea, o tamponezi cu şerveţele groase şi o prăjeşti în untură fierbinte, câte 3 minute pe fiecare faţă, apoi o condimentezi cu sare şi piper.
Aşezi fripturile pe farfurii împreună cu ţelina, presari deasupra piper proaspăt măcinat şi rondeluţe de ceapa-ciorii. Torni frişca deasupra ţelinei caramelizate.
Pofta buna!