Drob de porc cu mere din: carne de porc, orez, ceapa, mere, oua, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 100 g orez 1 ceapa 2 mere 2 oua 1 lingurita cu piper alb macinat 1 varf de nucsoara sare Mod de preparare: Fierbe orezul (nu foarte mult), toacă mărunt […]
Drob de porc cu ciuperci
PrinteazaDrob de porc cu ciuperci din: ficat de pui, carne de porc tocata, ciuperci, ceapa verde, ceapa uscata, marar, oua, unt, faina, boia, sare, piper si ulei.
- 300 g ficat de pui
- 500 g came de porc tocata
- 400 g ciuperci
- 2 legături de ceapă verde
- 2 cepe uscate
- 1 legătură de mărar tocat mărunt
- 5 ouă
- unt şi făină pentru tavă
- puţină boia de ardei
- sare şi piper măcinat
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi ceapa uscată, taie-le mărunt şi căleşte-le într-o tigaie în care ai pus puţin ulei. Adaugă ficăţeii şi căleşte-i.
Când se răcesc, dă totul prin maşina de tocat. Căleşte carnea.
Intr-un castron amestecă ficăţeii, carnea, ceapa verde, verdeaţa şi 4 ouă bătute. Condimentează cu sare şi piper după gust.
Unge cu unt şi tapetează cu făină o tavă de chec. Toarnă compoziţia şi introdu tava în cuptorul preîncălzit.
Lasă compoziţia să se rumenească puţin, apoi scoate tava şi unge drobul cu oul rămas, bătut împreună cu boiaua.
Coace din nou până când drobul prinde o crustă aurie.
Drob de porc cu ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Drob de porc
Drob de porc Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata […]
Pofta buna!