Chiftele de peste cu sos alb
PrinteazaChiftele de peste cu sos alb din: piure de cartofi, cod, ceapa verde, capere, sare, piper, ou, pesmet, lapte, faina de porumb, patrunjel si salata.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 450g piure de cartofi
- 500 g cod afumat
- 4 cepe verzi, feliate fin
- 2 linguri cu capere tocate
- sare şi piper
- 1 ou mediu, bătut
- 60-90 g pesmet alb
Pentru sos:
- 300 ml lapte
- 2 linguri rase cu făină de porumb
- 2 linguri rase cu pătrunjel tocat
- salată, pentru a servi
Mod de preparare:
Pentru chiftele: fărâmiţează peştele şi amestecă-l bine cu piureul, ceapa verde, caperele şi condimentele. Imparte amestecul în 4 şi formează din fiecare bucată chifteluţe plate. Bate oul într-un castron şi pune pesmetul pe o farfurie. Trece fiecare chifteluţă prin ou, apoi prin pesmet. Lasă chiftelele pe un platou, la rece, până se întăresc.
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Aşază chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le timp de 20 de minute, până devin aurii.
Intre timp, pregăteşte sosul. Toarnă laptele într-o tigaie şi las-o pe foc. Amestecă făina de porumb cu 2 linguri de apă. In momentul în care laptele ajunge în punctul de fierbere, toarnă treptat făina de porumb, amestecând bine pentru a obţine un sos neted. Fierbe-l aproximativ 1 minut, apoi amestecă-l cu pătrunjelul şi condimentează după gust. Păstrează sosul fierbinte până la servire. Serveşte chiftelele cu puţin sos şi salată verde.
Chiftele de peste cu sos alb
Pofta buna!