Pui cu ciuperci si sos de vin
PrinteazaPui cu ciuperci si sos de vin din: pui, ceapa, ciuperci, slănină, vin alb, vin rosu, faina, sare, piper, ulei, unt, cimbru, verdeata.
Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine.
Carnea de pui are mai putine grasimi decat carnea rosie, ceea ce o face o optiune mai sanatoasa pentru cei care doresc sa reduca consumul de grasimi saturate. Este important sa retineti ca pielea de pui contine multe grasimi, deci este recomandat sa o indepartati inainte de a gati carnea.
Carnea de pui contine o serie de nutrienti importanti, cum ar fi vitaminele B6 si B12, niacina, seleniu si fosfor. Aceste substante nutritive sunt esentiale pentru sanatatea generala si functionarea sistemului nervos si cardiovascular.
Carnea de pui organica si fara hormoni poate fi o alegere mai sanatoasa, deoarece nu contine hormoni si substante chimice care sunt adaugate la hrana puiului pentru a creste mai repede.
Ingrediente:
- 1 pui de 1 -1,5 kg
- 12 cepe mici
- 250 g ciuperci
- 100 g slănină
- 1/2 l vin alb
- 1/2 l vin roşu
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- ulei
- unt
- cimbru
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pui cu ciuperci si sos de vin: Tai pasărea bucăţi. Intr-un vas termorezistent aşezi feliile de slănină, cepele curăţate, ciupercile din conservă bine scurse.
Presari sare, piper, cimbru şi stropeşti cu ulei.
Aşezi deasupra bucăţile de carne de pasăre, condimentate după gust cu sare şi piper.
Torni deasupra vinul alb şi dai la cuptor.
Când este aproape gata, torni deasupra vinul roşu şi laşi să se rumenească frumos.
Scoţi bucăţile de carne, pui peste sosul din vas făina şi laşi să scadă pe foc mic.
Aşezi apoi deasupra bucăţile de friptură şi presari verdeaţă tocată.
Poţi servi friptura cu crutoane de pâine prăjite în unt.
Pofta buna!