Pasca cu mascarpone
PrinteazaPasca cu mascarpone din: faina, unt, oua, zahar, sare, margarina, branza dulce, mascarpone, stafide, esenta de rom, gris si migdale.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt sau margarină
- 2 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- câte 1 lingură cu margarină şi făină pentru formă
Pentru umplutura si decor:
- 500 g brânză dulce
- 300 g mascarpone
- 9 ouă
- 100 g stafide
- 1 fiolă esenţă de rom
- 200 g zahăr
- 4 linguri cu griş
- 100 g migdale
Mod de preparare:
Freacă spumă untul moale cu zahărul. Adaugă treptat gălbenuşurile frecate cu sarea, apoi făina cernută. Frământă un aluat pe care îl întinzi pe planşetă, în strat de 5-6 mm. Unge cu margarină şi presară cu făină o formă detaşabilă cu diametrul de 25 cm. Tapetează cu aluat baza şi pereţii formei.
Pentru umplutură, pune stafidele la înmuiat în esenţa de rom şi apă călduţă, cât să le acopere. Separă albuşurile de gălbenuşurile a 8 ouă. Amestecă gălbenuşurile cu brânza dulce, mascarpone, zahărul, stafidele scurse şi grişul. încorporează albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă, de jos în sus.
Toarnă umplutura în tavă, peste aluat. Presară migdalele tăiate în felioare şi toarnă deasupra, în strat uniform, oul rămas, în prealabil bătut.
Coace pasca la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute, până când se rumeneşte uşor. Scoate pasca din tavă după ce s-a răcit complet.
Pasca cu mascarpone
Pofta buna!