Pulpa de porc umpluta cu ardei, orez si busuioc

Printeaza

Pulpa de porc umpluta cu ardei, orez si busuioc din: pulpă de porc dezosată, carne tocata de vita si porc, ceapa, morcovi, ardei, rădăcină de pătrunjel, usturoi, orez, busuioc, cimbru, piper, sare, foi de dafin, boia dulce, ketchup, pătrunjel, ulei, apa.

Pulpa de porc umpluta cu ardei, orez si busuioc

Ingrediente:

  • 2 kg pulpă de porc dezosată
  • 1/2 kg carne tocată vită şi porc
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • rădăcină de pătrunjel
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ceaşcă orez
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • 2 linguri ketchup
  • 1 legătu­ră pătrunjel
  • 150 ml ulei
  • 1 ceaşcă apă

Mod de preparare:

Mai întâi prepari o pastă din puţin ulei, cimbru, bu­suioc, sare, piper, boia de ardei. Crestezi pulpa de porc sub formă de buzunare, lăsând un capat netă­iat să-i poţi umple buzunarele.

Ungi carnea cu pasta pregătită, şi pe interior, şi .pe exterior şi o dai la rece până pregăteşti umplutura, acoperită cu o folie.

Toci legumele cubuleţe şi le pui la călit în puţin ulei şi o linguriţă apă. Adaugi puţină sare şi foile de dafin, iar când aproape s-au pătruns pui carnea tocată şi laşi pe foc până se rumeneşte pufin, amestecând din când în când.

Apoi adaugi orezul spălat şi scurs şi mai laşi câteva minute până începe să-şi mărească volumul. Stingi focul, scoţi si, foile de dafin, asezonezi cu condimente şi sare şi presari pătrunjel tocat.

Laşi compoziţia la răcit, după care umpli cu acest ames­tec buzunarele pulpei de porc şi legi cu şnururi de silicon sau cu sfoară, pentru a nu se împrăştia.

Pui într-un vas de iena cu capac puţină apă şi ulei şi aşezi în el pulpa de porc, pe care o înţepi din loc în loc cu vârful unui cuţit. Acoperi vasul şi-l dai la cup­tor pentru 40 de minute, la 200°C.

Pe la jumătatea timpului întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se prepara uniform, având în vedere că o parte va sta în lichid şi cealaltă nu.

Spre final, iei capacul, ungi suprafaţa cărnii cu ketchup şi mai laşi la cup­tor până se rumeneşte bine şi se formează o crustă frumos colorată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.