File de peste cu pesto de spanac si capere
PrinteazaFile de peste cu pesto de spanac si capere din: fileuri de peste alb, zeama de lamaie, faina, ulei de masline, fulgi de chili, sare, piper, frunze de spanac, usturoi, parmezan, capere, nuca.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste alb
- 1 -2 linguri cu zeama de lamaie
- 1 -2 linguri cu faina
- 3 linguri cu ulei de masline
- fulgi de chili
- sare
- piper
Pentru pesto:
- 125 g frunze de spanac
- 1 catel de usturoi
- 40 g parmezan ras
- 2 lingurite cu capere
- 50 g nuca sfaramata
- 100 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru pesto, pune intr-un blender frunzele de spanac, parmezanul, caperele, nuca si o parte din uleiul de masline si mixeaza-le de catevc ori pana ce obtii un piure fin.
Adauga treptat restul de ulei, pana ce sosul pesto capata consistent dorita. Asezoneaza cu sare si piper macinat.
Stropeste fileurile de peste cu zeama de lamaie, presara piper macinat si sare si da-le prin faina, scuturandu-le bine. Rumeneste-le in ulei incins, cate doua minute pe fiecare parte.
Serveste fileurile de peste alb presarate cu fulgi de chili, felii de lamaie sau limeta si sos pesto.
File de peste cu pesto de spanac si capere
Pofta buna!