Miel toscan
PrinteazaMiel toscan din: cotlete de miel, ulei de masline, usturoi, pulpa de rosii, vin alb, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cotlete de miel
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 400 g pulpă de roşii
- 100 ml vin alb
- 1 lingură de rozmarin proaspăt
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Incălzeşte două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă mielul şi frige carnea la foc puternic câte un minut pe fiecare parte. Dă focul moderat şi adaugă usturoiul tocat mărunt. Ţine pe foc încă un minut. Ca în cazul tuturor preparatelor din carne ce se prepară repede, este important să foloseşti o temperatură ridicată, precum şi carne de cea mai bună calitate, pentru a obţine o friptură fragedă şi suculentă.
Adaugă roşiile, apoi vinul şi asezonează cu sare şi piper negru. Lasă la fiert zece minute sau până când mielul este bine gătit. Serveşte preparatul pe pat de mămăligă, presară rozmarin şi stropeşte cu ulei de măsline.
Miel toscan
Pofta buna!