Reteta zilei: Copane de pui la gratar cu sos barbeque
PrinteazaCopane de pui la gratar cu sos barbeque din: apa, gheata, sare, zahar, otet de mere, saramura, copane de pui, ulei de masline, sare, piper, sos barbeque.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente saramură:
- 4 căni de apă
- 4 cesti cuburi de gheata
- 1/2 ceasca de sare
- 1/2 cană zahar
- 1/4 cană de oțet de mere
Ingrediente pentru pulpe:
- 8 cani saramură
- 2 kg copane de pui
- ulei de masline
- sare și piper
- 1 ceasca de sos barbeque, dupa gust
Mod de preparare:
Pentru a face saramura, aduceti la fiert 2 cani de apa, sare și oțet într-o cratita, dupa ce a dat in clocot se opreste focul.
Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul. Adaugati restul de apa si gheatapentru a raci saramura.
Odată ce saramura este la temperatura camerei, se adaugă copanele de pui.
Adaugati apa daca este necesar, astfel încât carnea de pui sta complet scufundata în saramură.
Acoperiti vasul cu un capac și dati la frigider timp de cel puțin 3-4 ore.
Incalziti gratarul, ungeti pulpele cu sos, stropiti cu ulei de masline, asezonati cu sare si piper si puneti pe gratar si rumeniti 7-8 minute pe fiecare parte.
Serviti imediat.
Copane de pui la gratar cu sos barbeque
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂