Reteta zilei: Pui la gratar cu sos aromat
PrinteazaPui la gratar cu sos aromat din: pui, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, sare, iaurt, praf de ardei iute, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar, suc de portocale, pasta de tamarind, coriandru, caju, zahar brun, miere, ketchup, pasta de tomate, sos worcestershire, scortisoara, cardamom, piper, seminte de fenicul, cimbru, schinduf.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 1 pui
marinată:
- 1/8 cană pastă de ghimbir
- 1/8 cană pastă de usturoi
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 ceasca iaurt
- 1/2 lingura praf de ardei iute
- 1 lingura ulei
sos:
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 bucatica ghimbir
- 4 ardei iuti uscati
- 1 lingura semințe de muștar
- 1 cana suc de portocale
- 3 linguri pastă de tamarind
- 1/4 cana frunze coriandru
- 1/4 cană de caju
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura miere
- 1/4-1/2 ceasca ketchup
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura sos worchestershire
- scortisoara
- cardamom
- piper negru
- semințe de fenicul
- coriandru măcinat
- cimbru
- 1 vârf de cuțit de schinduf
Mod de preparare:
Spalati si taiati puiul in jumatate. Apoi, se prepară marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Frecati puiul peste tot, dati apoi la frigider peste noapte.
A doua zi, scoateți carnea de pui din frigider și ștergeți marinata. Lăsați la temperatura camerei o ora.
Incalziti gratarul. Asezati puiul pe gratar si rumeniti pe ambele parti.
Între timp, pregatiti sosul. Tocati ceapa, usturoiul, ghimbirul și gatiti ceapa în ulei de măsline pentru aproximativ 7 minute, adaugati usturoi, ghimbir, semințe de muștar și ardeii iuti uscati.
Dupa 1 minut adaugati suc de portocale și apoi se adaugă toate celelalte ingrediente.
Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.
Ungeti puiul cu sos si mai frigeti cate 5 minute pe fiecare parte.
Serviti cald cu restul de sos.
Pui la gratar cu sos aromat
Pofta buna!
A iesit bun puiul?