Spata de berbec cu fistic si chimen

Printeaza

Spata de berbec cu fistic si chimen din: orez, spată de berbec, fistic, legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel), chimen, boia tare, sare, piper.

Spata de berbec cu fistic si chimen

Ingrediente:

  • 500 g orez
  • 1 kg spată de berbec
  • 250 g fistic zdrobit
  • 1 legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel)
  • 1 praf de chimen
  • 1/2 linguriţă de boia tare
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Se ţine orezul în apă rece timp de 2 ore, apoi se scurge şi se usucă în cup­torul cald, dar stins.

Se taie spata de berbec în bucăţi destul de mari, îndepărtând grăsimea, pe care o veţi pune la topit într-o crăticioară, după ce s-a nlmenit în ea carnea sărată şi piperată.

Mai înainte de a trece aproximativ 25 de minute, se adaugă puţină apă, se acoperă şi se lasă la foc timp de 3 minute. Se toacă legătura asortată.

Se scoate carnea din crăticioară, unde se aşează straturi succesive de orez şi carne, presărate cu fisticul zdrobit, cu tocătura de plante aromate, chimen şi boia.

Se acoperă bine. Se prelungeşte fierberea timp de 15-20 de minute, încercând să se evite pe cât posibil evaporarea. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.