Vita cu menta si rodie

Printeaza

Vita cu menta si rodie din: file de vită, ceapa, spanac, boia, măduvă proaspătă de vită, apă de trandafiri, orez, rodie, pătrunjel, mentă, şofran, scorţişoară, nucşoară, zahar, sucde chitră (sau de lămâie), sare.

Vita cu menta si rodie

Ingrediente:

  • 250 g file de vită
  • 2 cepe mici verzi
  • 50 g spanac
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 25 g măduvă proaspătă de vită
  • apă de trandafiri
  • 100g orez
  • seminţe curătate de la 2 rodii mari
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 frunze de mentă
  • 2 pistiluri de şofran
  • 1 praf de scorţişoară pudră
  • 1 praf de nucşoară rasă
  • 20g zahăr
  • sucul de la 1/2 chitră (sau de la 1 lămâie)
  • sare

Mod de preparare:

Se taie subţire carnea cu cuţitul, se taie mărunt ceapa, se opăresc foarte puţin frunzele de spanac, se toacă şi se amestecă totul. Intr-un castron, cu un praf de boia.

După ce-ţi ungi mâinile cu măduvă, formezi cu acest amestec perişoare de mărimea unei nuci.

Se pune într-o cratiţă un litru şi jumătate de apă sărată, aromatizată cu câteva picături de apă de trandafiri.

Se pune orezul, se aprinde focul şi se dă în clocot.

Se lasă să fiarbă timp de 15 minute şi se adaugă serfiinţele de rodie, pătrunjelui şi menta tocată, apoi perişoarele de carne.

Se ţine mai departela fiert în clo­cot mic, timp de 5 minute, se asezonează cu un praf de sate, şofran, scorţişoară, boia şi nucşoară. Se amestecă si se ia de pe foc după 2 minute.

Se stropeşte cu sucul de chitră “sau de lămâie, parfumat cu o picătură de apă de trandafiri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.