O reteta delicioasa de pateuri cu : sardele, lapte, unt, faina, aluat de foitaj, galbenus. Ingrediente: 45 fileuri de sardel 4 linguri de lapte 50 g unt puţină făină 240 g aluat de foitaj (decongelat) 1 gălbenuş bătut Mod de preparare: Incingi bine cuptorul, scurgi sardelele şi le usuci, folosind hârtie absorbantă. Apoi […]
Pateu de sardele cu andive
PrinteazaPateu de sardele cu andive din: sardele mici şi proaspete, adive albe, ulei de masline, chimen, piper negru măcinat, pesmet, usturoi si pătrunjel, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 600 g sardele mici şi proaspete
- 1 kg andive albe
- ulei de măsline
- 1 linguriţă de chimen
- 1/2 linguriţă de piper negru măcinat
- 50 g pesmet pisat
- usturoi si pătrunjel tocat
- sucul de la 1 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Se îndepărtează capul sardelelor, se practică o incizie pe una dintre părţile laterale ca să se desfacă în două, se goleşte interiorul şi se scoate osul central; se taie coada şi coloana vertebrală.
Se spală cu grijă andivele, se taie mărunt şi se lasă să se scurgă apoi se asezonează cu uleiul de măsline, chimfnul, piperul măcinat şi sarea.
Intr-o tavă rotundă se suprapun alternativ straturi de andive şi de sardele, terminând cu un strat, de andive.
Se presară peste acesta pesmetul amestecat cu tocătura de usturoi şi pătrunjel, se acoperă şi se pune la cuptor la foc mic, timp de 10-15 minute, până când tocătura a impregnat andivele devenite moi.
Se scoate de la cuptor, se lasă să se răcească, se adaugă puţin ulei şi se pune iar la cuptor, timp de 20 de minute.
Veţi degusta acest pateu călduţ sau rece, acidulându-l uşor cu suc de lămâie.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pateu de năut
Pateu de năut din: naut, morcov, cartof, telina, ulei, vegeta, boia, cimbru, usturoi. Poate te intereseaza si: Pateu de macrou cu ghimbir si branza Cum se prepara Pateu de peste (VIDEO) Pateu de somon Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 lingură boia […]
Pofta buna!
A fost bun pateul?