Carne de oaie la sare cu unt si rosie

Printeaza

Carne de oaie la sare cu unt si rosie din: khlii (came de oaie uscată), unt, rosii, oua, rass el-hanout (amestec de 7 condimente).

Carne de oaie la sare cu unt si rosie

Ingreidente:

  • 200g khlii (came de oaie uscată)
  • 1 lingură de unt
  • 1 roşie bine coaptă
  • 4 ouă de găină crescută cu boabe
  • 1 linguriţă de rass el-hanout (amestec de 7 condimente)

Mod de preparare:

Se pune bucata de carne într-o cratiţă şi se încălzeşte la foc mic. Se stinge flacăra imediat ce partea grasă începe să se desprindă. Se scoate carnea din cratiţă şi se aruncă partea grasă.

Se taie carnea de oaie cubuleţe şi roşia la fel, după care se pun aproximativ 10 minute, la foc mic, într-o tigaie unde se află unt topit.

Intre timp, se sparg ouăle într-o farfurie adâncă şi, fără să fie bătute, se ase­zonează cucele 7 condimente, după care se toarnă direct peste carne, cu 2 minute înainte ca mâncarea să fie gata, amestecând cu o spatulă de lemn, până când se prinde albuşul.

Se serveşte cald, fără să se săreze, deoarece carnea de oaie este conservată la sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.