Perisoare cu varza de Bruxelles

Printeaza

Perisoare cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, morcov, ceapa, orez, ulei de masline, supa de carne, sare, praf chili, carne tocata, ou, faina, usturoi si piper.

Perisoare_cu_varza_de_Bruxelles

 

Ingrediente:

  • 400 g varză de Bruxelles
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 200 g orez cu bob lung
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 700 ml supă de carne
  • sare
  • 1 praf chili

Perişoare:

  • 300 g carne tocată, nu prea grasă
  • 1 ou mic
  • 1 lingură făină
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de uns perişoarele

 

Mod de preparare:

Se despart verzişoarele de Bruxelles, se spală, se şterg şi cele mai mari se taie în două.

Se curăţă morcovul şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa şi se toacă.

Se spală orezul şi se clăteşte în mai mul­te ape reci; se lasă să se scurgă.

Se căleşte ceapa în ulei; se adaugă orezul, morcovii şi pudra de chili; se prăjesc.

Se toarnă supa, se sărează, se piperează şi se dă în clocot la foc redus; se lasă să fiarbă cca 20 min.

Intre timp se frământă carnea tocată, cu ou bătut, făină şi usturoi pisat; se adaugă sare şi piper si se modelează biluţe din acest amestec. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung cu ulei, cu pensula şi se coc la 170° C.

Se adaugă la orez verzişoarele de Bruxelles şi se mai fierb împreună cca 10 min.

Se adaugă în final perişoarele şi se potriveşte mâncarea de sare şi piper.

 

Perisoare cu varza de Bruxelles

Perisoare_cu_varza_de_Bruxelles

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.