Supa-gulas sub crusta de aluat
PrinteazaSupa-gulas sub crusta de aluat din: ceapa, usturoi, slanina, carne de vita, boia dulce, cartofi, morcovi, supa de vita, aluat, patrunjel, sare, piper si ou.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 100 g slănină
- 300 g carne de vită
- 1 lingură boia dulce
- 6 cartofi mari
- 2 morcovi
- 1 l supă de vită
- 200 g aluat minune
- pătrunjel
- sare, piper
- 1 ou bătut, pentru uns
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul. Se taie slăninuţa cuburi şi se topeşte; se prăjeşte mai întâi ceapa, apoi şi usturoiul.
Se taie carnea în cuburi de 2 x 2 cm şi se adaugă la ceapă şi usturoi; se prăjeşte până se rumeneşte; se pudrează cu boia dulce şi se mai prăjeşte 1 min.
Se spală cartofii şi morcovii, se decojesc şi se taie cuburi; se adaugă la carne. Se toarnă supă. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă cca 40 min.
Se toarnă supa în boluri termorezistente. Se întinde 0 foaie de aluat groasă de cca 1 cm şi se decupează din ea discuri cu diametrul ceva mai mai mare decât al Bolurilor. Fiecare bol se acoperă cu o foaie de aluat şi se lipesc marginile; se ung cu ou bătut. Se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C. Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se servesc.
Supa-gulas sub crusta de aluat
Pofta buna!