Desert cu banane caramelizate din: faina, lapte, oua, unt, sare, banane, zahar. Ingrediente: 125 g făină 275 ml lapte 2 ouă 30 ml unt topit 1 păstaie vanilie 1/2 linguriţă sare Pentru umplutura: 4 banane 100 g unt 60 g zahăr brun Mod de preparare: Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei […]
Desert cu banane, ananas, alune si fistic
PrinteazaDesert cu banane, ananas, alune si fistic din: banane, ananas nu prea copt, oua, sare, boia, ghimbir, făină, ulei de arahide, alune, fistic.
Ingrediente:
- 2 banane
- 1 ananas nu prea copt
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 1 praf de boia
- 1 linguriţă de ghimbir
- 2 linguri de făină
- ulei de arahide
- 50 g alune
- 50 g fistic
Mod de preparare:
Se taie bananele pe lungime,, se taie ananasul felii, se pisează alunele şi fisticul.
Se bat ouăle întregi într-o cratiţă cu sarea şi boiaua şi se pun fructele în acest amestec, unde se, va lăsa aproximativ 30 de minute.
Se aşează bucăţile de fructe pe. o farfurie, se presară cu ghimbir şi se trec rapid prin făină, după care se pun la rumenit într-o tigaie cu ulei fierbinte.
Se înlătură surplusul de materie, grasă aşezând fruftele pe o hârtie absorbantă, se presară cu afunele şi fisticul pisate şi se servesc calde, ca garnitură a unei mâncări cu carne sau cu peşte.
Dacă se’ntenţionează servirea acestor fructe la desert, se stropesc cu miere înainte de a pune deasupra alunele ăi fisticul şi se duc la masă fără să fie lăsate să se răcească.
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert cu banane caramelizate
Desert cu mango, banane si lamaie
Desert cu mango, banane si lamaie din: mango, banane, păstăi cardamom, lămâi verzi, îndulcitor, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, gelatină. Ingrediente: 2 mango, de mărime medie 2 banane 4 păstăi cardamom 2 lămâi verzi 20 g îndulcitor 200 ml frişcă lichidă 15 ml esenţă de vanilie 5 g gelatină Mod de preparare: Prepari frişca şi o dai la rece. […]
Pofta buna!