Cartofi la cuptor cu varza murata si afumatura
PrinteazaCartofi la cuptor cu varza murata si afumatura din: cartofi, ceafa de porc afumata, bacon, ceapa, varza murata, sare, ienupar, dafin, cuisoare, boia dulce si smantana.
Ingrediente:
- 800 g cartofi fierti in coaja
- 600 g ceafa de porc afumata, fara os
- 100 g bacon feliat
- 1 ceapa taiata felii
- 500 g varza murata tocat si stoarsa putin de zeama
- sare
- boabe de ienupar
- 2 foi de dafin
- 4 cuisoare
- 1 lingurita boia dulce
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi se taie felii groase. Se taie felii groase şi ceafa, perpendicular pe fibrele de carne. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se tapetează cu bacon o tavă cu margine înaltă şi se repartizează 1/2 din cantitatea de felii de cartofi; se sărează, se piperează şi se aşează deasupra ceapă tocată şi o parte din varza tocată.
Se presară condimente şi se aşează deasupra carnea afumată; apoi restul de varză murată şi de cartofi. Se sărează. Se amestecă smântână cu boia şi se toarnă deasupra. Se coace 30-40 min. în cuptor, până ce se rumenesc cartofii şi varza se înmoaie. Se scoate vasul din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se serveşte preparatul cald.
Cartofi la cuptor cu varza murata si afumatura
Pofta buna!