Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie
PrinteazaIepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie din: iepure, lamaie, sare, piper negru, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, salvie, usturoi, vin alb,
Ingrediente:
- 1 iepure
- 1 lămâie
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură cu vârf de rozmarin tocat
- 1 lingură cu vârf de cimbru tocat
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cub mic şi unul mare de unt
- 8 frunze de salvie
- 1/2 căţel de usturoi feliat fin
- 1 pahar mate de vin alb
Mod de preparare:
Aveţi nevoie de o cratiţă sau de un ceaun care merge atât pe plită, cât şi în cuptor. Iepurele trebuie tranşat astfel încât să aveţi 4 picioare şi bucăţi de spate.
Decojiţi lămâia cu un curăţător (doar pentru a îndepărta partea galbenă, foarte parfumată) şi tăiaţi coaja în fâşii. Stoarceţi o lămâie mică peste bucăţile de iepure suficient pentru a le înmuia.
Asezonaţi din belşug cu sare şi piper şi daţi-le prin rozmarin şi cimbru.
Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă fierbinte, adăugaţi bucăţile de iepure şi restul de rozmarin şi cimbru şi prăjiţi-le repede aproximativ 5 minute sau până când se rumeneşte carnea; pe la jumătatea acestui proces, adăugaţi coaja de lămâie, un cub mic de unt şi frunzele de salvie (care ar trebui să devină crocante).
Adăugaţi usturoiul şi prăjiţi încă 1 minut ca să se înmoaie, dar fără să se rumenească. Adăugaţi vinul alb, care ar trebui să sfârâie frumos. Băgaţi totul la cuptor pentru 10 minute la 200°C/treapta 7 la cel pe gaz.
Scoateţi din cuptor, adăugaţi un cub mare de unt şi ungeţi bine. Apoi lăsaţi să se răcească vreo câteva minute — vinul şi untul ar trebui să dea naştere unui sos minunat.
Serviţi cu cartofi copţi tăiaţi cubuleţe şi cu cepe roşii coapte.
Pofta buna!