Mititei cu salata si cartofi

Printeaza

Mititei cu salata si cartofi din: carne de vitel, ceapa, oua, boia, piper, faina, cartofi, sare, ardei grasi, castravete, rosii, cepe, telemea, ulei de masline si otet.

Mititei_bulgaresti_cu_salata_si_cartofi

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de viţel foarte fin tocată (de două ori)
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă boia
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 4 linguri făină
  • 6 cartofi
  • sare

Salată:

  • 2 ardei graşi
  • 1 castravete
  • 2 roşii
  • 2 cepe verzi
  • 200 g telemea
  • ulei de măsline
  • oţet de vin alb

 

Mod de preparare:

Carnea se frământă cu ceapa pasată, ou, boia, piper şi sare. Se pudrează planşeta cu făină şi se modelează din compoziţia de carne rulouri subţiri, lungi de 8 cm. Se dau la frigider şi se lasă să se odihnească. Se frig pe grătar sau în tigaie-grill, cu puţin înainte de servire.

Se taie cubuleţe ardeii graşi, castravetele şi roşiile; se amestecă într-un castron cu ceapa tocată şi se toarnă ulei şi oţet. Se adaugă cubuleţe de telemea şi puţin piper şi se amestecă atent. Se spală cartofii şi se fierb puţin, dar nu trebuie să fie foarte moi. Se taie rondele groase şi se prăjesc în ulei; se servesc cu mititei şi salată.

 

Mititei cu salata si cartofi

Mititei_bulgaresti_cu_salata_si_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.