Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: sfecla rosie, morcov, ceapa, cartofi, varza, bors, ulei, sare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 3 sfecle roșii medii 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1/2 varză 1 litru de borș 2-3 linguri de ulei Sare, piper, frunze de dafin Mod de Preparare: Curăță […]
Bors de sfecla cu leustean si patrunjel
PrinteazaBors de sfecla cu leustean si patrunjel din: cepe, rădăcini de pătrunjel, păstârnac, morcov, borş de huşti, sfeclă roşie, oua, smantana, pătrunjel, leuştean, frunză de ţelină.
Ingrediente:
- cepe
- rădăcini de pătrunjel
- păstârnac
- morcov
- 1 litru de borş de huşti
- câteva bucăţi de sfeclă roşie
- pătrunjel,
- leuştean
- frunză de ţelină
- oua
- smantana
Mod de preparare:
Bors de sfecla cu leustean si patrunjel: Mai întâi se curăţă sfecla, ceapa şi zarzavatul (morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac) şi se taie foarte mărunt, apoi se înăbuşă în apă, după care se pun la fiert de-a binelea, cu puţină sare.
Unii călesc întâi totul în ulei, după care înăbuşă şi dau în fiert, dar moldoveanul, dacă e zi de post, nici ulei nu foloseşte.
Ca să vezi dacă e gata fiertul, încerci întotdeauna bucata de sfeclă, fiindcă ea fierbe cel mai greu dintre toate.
Când au fiert legumele se adaugă verdeaţa, tocată foarte mărunt (se mai păstrează puţin pătrunjel pentru pus în farfurie).
Borşul se fierbe separat cu sare. Se toarnă apoi în oală.
Dacă nu e post, se bat ouăle cu smântână şi se adaugă în oală, lăsând să fiarbă câteva minute.
Vara, până nu sunt coapte poamele şi perjele, borşul de sfeclă se acreşte şi cu aguridă zdrobită şi adăugată spre sfârşitul fiertului.
Pofta buna!