Supa de pipote cu legume din: pipote de pui, ceapa, morcovi, ulei, mazare, ciuperci, unt, faina, ou. Ingrediente: 400 g pipote de pui 1 ceapă 2 morcovi 4 linguri ulei 100 g mazăre pătrunjel verde 100 g ciuperci Pentru găluşte: 50 g unt 100 g făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 ou Mod de preparare: Căleşte […]
Supa de legume cu ceapa verde si smantana
PrinteazaSupa de legume cu ceapa verde si smantana din: rădăcină pătrunjel, gulie, ceapă verde, ulei, pătrunjel, ceapă verde, supă de legume, smântână, sare cu verdeţuri, piper, ou, morcovi.
Ingrediente:
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 gulie
- 1 legătură ceapă verde
- 2,5 linguri ulei
- 4 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri ceapă verde tocată
- 1 l supă de legume
- 150 ml smântână
- sare cu verdeţuri
- piper
- 1 ou mare
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Se curăţă legumele: se taie cuburi rădăcina de pătrunjel şi gulia. Se toacă ceapa verde.
Se încing într-o cratiţă 1,5 linguri ulei şi se prăjesc pătrunjelul şi gulia.
După 2 min. se adaugă ceapa şi se căleşte până ce devine translucidă. Se presară pătrunjel şi ceapă verde şi se toarnă supa.
Se lasă să fiarbă 15-20 min. până se înmoaie pătrunjelul.
Se pasează supa, se adaugă smântână, sare şi piper şi se dă în clocot. Se bate separat oul.
Se ia vasul cu supă de pe foc şi se adaugă oul; se amestecă şi se încălzeşte din nou supa, dar nu se lasă să mai fiarbă.
Se curăţă morcovii şi se taie beţişoare (julienne), apoi se presară cu sare şi se prăjesc în restul de ulei.
Se serveşte supa fierbinte, în farfuriile preîncălzite şi se presară legume şi fire de ceapă verde sau ceapa-ciorii.
Supa de legume cu ceapa verde si smatnana
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa poloneza de legume
Supa poloneza de legume din: orez, praz, morcovi, ceapa, ardei, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 2 fire praz 2 morcovi o ceapă 2-3 cartofi un ardei 2 fire ţelină 1,5 l supă de legume o lingură ulei verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: Se pune orezul cu apă proaspătă […]
Pofta buna!