Risotto cu anghinare si mazare

Printeaza

Risotto cu anghinare si mazare din: ceapă verde, unt, ulei,orez, usutroi, supa, anghinare,  suc de lămâie, mazăre ţucără, oţet de vin, parmezan, sare, piper.

Risotto_cu_anghinare_si_mazare

Ingrediente:

  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lingură unt
  • 3 lingură ulei
  • 400 g orez
  • 2 căţei de usturoi
  • cca 1,1 I supă
  • 8 anghinare tinere
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 250 g mazăre ţucără
  • 2 linguri oţet de vin
  • 100 g parmezan ras
  • 40 g parmezan întreg
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Frunzele verzi de ceapă se taie ron­dele şi se pun deoparte, iar partea albă se toacă şi se căleşte în unt şi o lingură ulei; se adaugă orezul şi se căleşte.

Apoi se adaugă 1 căţel de usturoi pisat şi, treptat, 1 I de supă fierbinte. Se fier­be risotto 30 min. la foc moale.

Se taie cotoarele de la anghinare şi se îndepărtează foile exterioare.

Se taie pe lung, în jumătate şi se aruncă imediat în apă cu suc de lămâie. Se fierbe într-o cantitate mare de apă cu sare, 10 min. Se scurge.

Se curăţă mazărea ţucără. Se pisează un căţel de usturoi.

Se căleşte cu anghi- narea şi mazărea, în 2 linguri cu ulei. Se toarnă oţet şi 100 ml supă şi se mai căleşte încă 5 min.

Cu puţin timp înainte de servire, se adaugă la risotto parmezan ras; se potriveşte apoi după gust de sare şi piper.

Se rad felii mai groase din bucata mare de parmezan şi se servesc pe farfurii, alături de risotto şi legume.

Se presară deasupra rondele de ceapă verde.

Risotto cu anghinare si mazare

Risotto_cu_anghinare_si_mazare

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.