Tzatziki cu chimen

Printeaza

Tzatziki cu chimen din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei, chimen, marar, sare, piper.
Ingrediente:Tzatziki cu chimen

  • 2 castraveti
  • 500 g iaurt
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita chimen
  • 2 fire marar
  • sare
  • piper
  • 1 castravecior murat

 

Mod de preparare:

Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa iasa zeama din ei.

Curatati usturoiul si mixati-l impreuna cu doua linguri de ulei.

Stoarceti castravetii  rand pe rand intre palme, amestecati-i cu iaurtul, usturoiul si uleiul ramas si gustati-i de sare si piper.

Puneti salata Tzatziki in boluri, garnisiti-o cu frunzulite de marar si cubulete de castravecior murat, presarati deasupra chimenul si serviti-o rece, fie ca aperitiv, fie ca garnitura langa o mancare bine condimentata (tocanita de miel cu curry).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.