Miel cu vinete si feta
PrinteazaMiel cu vinete si feta din: pulpe inferioare de miel, rosii decojite, vanata, cartofi, branza feta, usturoi, vin rosu, apa, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de miel
- 400 g roşii decojite
- o vânătă
- 3 cartofi mari
- 400 g brânză feta
- o căpăţână usturoi
- 300 ml vin roşu sec
- 700 ml apă
- 2-3 crenguţe rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, se pune carnea, la marinat într-un vas cu vin, apă, sare, piper, usturoi curătat si tăiat, felii si puţin rozmarin.
A doua zi carnea se scoate de la marinat si se asază într-un vas termorezistent, se toarnă marinata peste ea si se dă la cuptor, pentru 30 de minute.
Intre timp, vânăta se taie felii care se dau cu sare şi se lasă să se scurgă de sucul toxic. Cartofii se curăţă şi se taie pe lung.
Se scoate carnea după prima oră şi se adaugă în vas feliile de vânătă, cartofii si roşiile decojite, pasate uşor cu furculiţa.
Se lasă la cuptor încă o oră şi se mai adaugă apă, dacă sucul din tavă a scăzut
. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se scoate vasul de la cuptor, se pune brânză feta tăiată bucăţi şi se potriveşte de sare şi piper.
Se aduce la masă cu rozmarin proaspăt deasupra.
Miel cu vinete si feta
Pofta buna!