Reteta zilei: Gazpacho cu aroma de menta
PrinteazaGazpacho cu aroma de menta din: castravete, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, patrunjel, menta, usturoi, supa de pui, ulei de masline, otet, suc de lamaie, sos iute, sare de mare, coaja de lamaie.
Poate te intereseaza si:
- Gazpacho cu rosii, ceapa si usturoi
- Gazpacho andaluz cu telina si ardei gras
- Gazpacho cu legume la gratar
Ingrediente:
- 2 castraveți, decojiti și tocati
- 1 ardei gras, tocat
- 3 cepe verzi, tocate
- 2 ardei iuti, fara seminte, tocati
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 legatura menta
- 2 catei de usturoi, tocat
- ½ ceasca supa de pui
- ¼ cană ulei de măsline
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- câteva picături de sos iute
- 1 lingurita sare de mare
Ingrediente garnitură:
- ¼ cană castravete cubulete
- ¼ cană ardei gras verde, cuburi
- coaja rasa de la 1 lamaie
- menta proaspata
Mod de preparare:
Puneti castraveții, ardeiul gras, ceapa verde, ardeiul iute, patrunjel, menta și usturoiul într-un blender și omogenizati.
Adaugati supa, ulei de măsline, oțet, suc de lamaie, sos iute și sare.
Procesati pana se omogenizeaza.
Raciti pentru cel puțin două ore.
Chiar inainte de servire, se toarna supa în boluri, se garniseste cu castravete cubulete, ardei gras, coaja de lamaie si mentă, apoi serviti.
Gazpacho cu aroma de menta
Pofta buna!