Limba de vita si masline

Printeaza

Limba de vita si masline din: limba de vita, masline, cepe, bulion, ulei, sare si piper.

Limba_de_vita_si_masline

 

Ingrediente:

  • o bucată limbă de vită
  • 200 g măsline cu sâmburi
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Limba se pune la fiert în oala sub presiune, acoperită de apă şi se lasă o oră din momentul în care începe oala să fluiere.

După acest timp, se trage de pe foc, se lasă oala să se răcorească, se scoate bucata de limbă şi, dacă nu este foarte fierbinte, se curăţă imediat de pieliţă. Apoi, muşchiul se taie felii.

Intr-o cratiţă cu ulei se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă bulionul desfăcut cu puţină apă. Se lasă să dea un clocot şi se pun feliile de limbă.

Se adaugă măslinele şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce la masă.

Limba_de_vita_si_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

poate iti place si:

salate

Salata de limba de vita cu legume

Salata de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită  sare  piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi 1 legatura mărar proaspăt   Mod de preparare: Se spală limba şi se pune să […]

Limba cu sos vanatoresc

Limba de vita cu sos de smantana

Limba de vita cu sos de smantana din: limba de vita, ceapa, mustar, smantana, faina, pasta de tomate, sare, ulei. Ingrediente: 3 bucati limba de vita 1 ceapa 1 lingura mustar 6 linguri smantana 2 linguri faina 1/2 lingura pasta de tomate sare ulei   Mod de preparare: Opareste limbile si curata-le de piele. Pune-le sa […]

 

 

Limba cu sos vanatoresc

Limba de vita cu sos de rosii

Limba de vita cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg limba de vita 1 radacina de patrunjel 1 morcov 2 cepe 10 g boabe de piper 2 linguri ulei 1 lingurita faina 1 lingurita zahar […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.