Rasol de stiuca cu hrean si ienibahar

Printeaza

Rasol de stiuca cu hrean si ienibahar din: stiuca, morcovi, frunze de telina, radacina patrunjel, praz, ceapa vin alb, ienibahar, piper, dafin, pătrunjel, sare, oua, ulei, hrean, piper zahar, suc de lamaie, marar.

Ingrediente:Rasol_de_stiuca_cu_hrean_si_ienibahar

  • 1 ştiucă
  • 100 g morcovi
  • 80 g frunze de ţelină
  • 50 g rădăcină pătrunjel
  • 80 g praz
  • 100 g ceapă
  • 200 ml vin alb
  • 5 boabe ienibahar
  • 10 boabe piper
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • 3 gălbenuşuri
  • 4 linguri ulei
  • 175 g hrean ras
  • piper
  • zahăr
  • suc de lămâie
  • mărar

Mod de preparare:

Se spală peştele, se şterge şi se taie felii de 3 cm grosime. Se curăţă legumele. Morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel se taie felii, prazul se taie rondele. Ceapa se taie sferturi.

Se dă în fiert vinul cu 1,2 l apă. Se adaugă morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, prazul, ceapa, ienibaharul, boabele de pi­per, dafinul, pătrunjelul şi sarea.

Se bat gălbenuşurile într-un bol. Se adaugă câte o lingură de ulei. Se înglobea­ză hreanul şi se condimen­tează cu sare, piper, zahăr şi suc de lămâie.

Se adaugă peştele în zeama de legume şi se lasă să stea înăuntru 8 mim; se scoate apoi, împreună cu legumele. Se serveşte peştele presărat cu mărar tocat. Sosul de hrean se serveşte separat.

Rasol de stiuca cu hrean si ienibahar

Rasol_de_stiuca_cu_hrean_si_ienibahar

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Foarte bun rasolul de stiuca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.