Rasol de stiuca cu hrean si ienibahar
PrinteazaRasol de stiuca cu hrean si ienibahar din: stiuca, morcovi, frunze de telina, radacina patrunjel, praz, ceapa vin alb, ienibahar, piper, dafin, pătrunjel, sare, oua, ulei, hrean, piper zahar, suc de lamaie, marar.
- 1 ştiucă
- 100 g morcovi
- 80 g frunze de ţelină
- 50 g rădăcină pătrunjel
- 80 g praz
- 100 g ceapă
- 200 ml vin alb
- 5 boabe ienibahar
- 10 boabe piper
- 2 foi dafin
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- 3 gălbenuşuri
- 4 linguri ulei
- 175 g hrean ras
- piper
- zahăr
- suc de lămâie
- mărar
Mod de preparare:
Se spală peştele, se şterge şi se taie felii de 3 cm grosime. Se curăţă legumele. Morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel se taie felii, prazul se taie rondele. Ceapa se taie sferturi.
Se dă în fiert vinul cu 1,2 l apă. Se adaugă morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, prazul, ceapa, ienibaharul, boabele de piper, dafinul, pătrunjelul şi sarea.
Se bat gălbenuşurile într-un bol. Se adaugă câte o lingură de ulei. Se înglobează hreanul şi se condimentează cu sare, piper, zahăr şi suc de lămâie.
Se adaugă peştele în zeama de legume şi se lasă să stea înăuntru 8 mim; se scoate apoi, împreună cu legumele. Se serveşte peştele presărat cu mărar tocat. Sosul de hrean se serveşte separat.
Rasol de stiuca cu hrean si ienibahar
Pofta buna!
Foarte bun rasolul de stiuca