Tarta cu migale si vanilie in stil suedez
PrinteazaTarta cu migale si vanilie in stil suedez din: oua, zahar fin, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, unt, fulgi de migdale, frişcă.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 150 g zahăr fin
- 150 g făină
- 1,5 linguriţă praf de copt
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 3 linguri lapte
- 75 g unt
Pentru glazură:
- 50 g unt
- 100 g fulgi de migdale
- 50 g zahăr
- 2 linguriţe făină
- 3 linguri frişcă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de 23 cm. Se bat ouăle cu zahăr până se obţine o spumă albicioasă.
Se amestecă făina cu praf de copt, esenţă de vanilie, lapte şi unt topit şi răcorit. Se amestecă până ce se obţine un aluat subţire. Se pune în formă şi se coace cca 30 min.
Se prepară glazura: se topeşte untul şi se adaugă migdale, zahăr, făină, frişcă şi esenţă de vanilie. Se unge blatul cu glazura de migdale.
Se încinge acum cuptorul la 200 °C şi se mai coace prăjitura cca 10 min., până ce migdalele de la suprafaţă devin rumen-aurii. Se lasă să se răcească prăjitura şi se taie în 10 felii.
Pofta buna!