Spuma de capsuni cu sos de ciocolata
PrinteazaSpuma de capsuni cu sos de ciocolata din: gelatină, capsuni, lamaie, zahar, oua, frisca, ciocolata alba, fistic.
- 10 g gelatină
- 400 g căpşuni
- 1 lămâie
- 75 g zahăr
- 2 albuşuri
- 150 ml frişcă
Pentru sos şi ornat:
- 100 g ciocolată albă
- 100 ml frişcă
- 20 g fistic
- 100 g căpşuni
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se curăţă căpşunile. Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se şterge.
Se rade coaja şi se stoarce sucul.
Se pasează împreună cu căpşunile şi zahărul: se înglobează apoi coaja de lămâie rasă.
Se dizolvă gelatina şi se toarnă în fir subţire în piureul de căpşuni.
Se dă la frigider cca 30 min. Se bat separat albuşul şi frişca.
Când piureul de căpşuni începe să se întărească, se înglobează mai întâi frişca, apoi albuşul.
Se repartizează crema în patru forme mici şi se ţin la frigider timp de cel puţin 2 ore.
Ciocolata se rupe bucăţi şi se încălzeşte în frişcă, amestecând.
Nu se lasă însă să fiarbă frişca. Se amestecă până ce ia naştere o masă omogenă.
Se introduce vasul într-o baie de apă rece şi se amestecă înăuntru până ce se răceşte. Se toacă fisticul.
Se spală căpşunile pentru ornat şi se taie jumătăţi, cu tot cu codiţe. Se introduc în apă fierbinte formele.
Spuma se desprinde de pe margini cu un cuţit şi se răsoarnă pe farfurii de desert.
Se stropesc de jur-împrejur cu sosul de ciocolată albă şi se presară deasupra fistic tocat.
Se ornează cu jumătăţile de căpşuni.
Spuma de capsuni cu sos de ciocolata
Pofta buna!