Tort cu banane, nuci si ciocolata
PrinteazaTort cu banane, nuci si ciocolata din:ouă, sare, zahar pudra, zahar vanilat, apa fierbinte, faina de mei, praf de copt, cacao, nuci, rom, banane, praf de budincă de vanilie, frişcă, smântână, unt, cacao.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 praf sare
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri apă fierbinte
- 125 g făină de mei
- 1 priză praf de copt
- 25 g cacao
- 50 g nuci măcinate
- 4 linguri rom
Pentru umplutură:
- 2 banane
- 1 1/2 plic praf de budincă de vanilie de preparat la rece (fără fierbere)
- 200 ml frişcă
- 100 g zahăr pudră
- 400 g smântână
Pentru glazură:
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 40 g cacao
- 1-2 linguri apă fierbinte
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se bate albuşul cu sarea şi se adaugă apoi lingură cu lingură 1/3 din cantitatea de zahăr, bătând bine după fiecare.
In alt castron se bat gălbenuşurile cu cele două sortimente de zahăr, adăugate treptat. Se toarnă apoi apă fierbinte şi se bate până ce se obţine o spumă groasă.
Se adaugă apoi făina amestecată în preatabil cu praf de copt şi cacao. Se adaugă nucile, apoi se înglobează cu grijă albuşurile bătute.
Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată cu făină: se nivelează şi se coace cca 35 min. în cuptorul încins la 175 °C. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi blatul se stropeşte cu rom.
Se aşază într-un castron praful de budincă, apoi se adaugă frişcă, zahăr pudră şi smântână; se amestecă şi se bat apoi cu telul cca 3 min. Se aşază cu lingura pe blat.
Se decojesc bananele, se taie în două pe lung şi fiecare bucată se mai taie încă în 3; se repartizează bucăţile peste cremă şi se încrustează uşor. Se dă tortul la frigider.
Pentru glazură, se topeşte untul şi se înglobează zahăr şi cacao; se subţiază compoziţia adăugând apă fierbinte, se omogenizează şi se toarnă peste desert. Se lasă să se răcească, ca să se întărească.
Tort cu banane, nuci si ciocolata
Pofta buna!