Clatite cu branza si chimen
PrinteazaClatite cu branza si chimen din: oua, apa minerala, faina, sare, piper, ulei, branza dulce, telemea, ceapa verde, smantana, curry, pasta tomate, mustar boabe, chimen si marar.
- 3 ouă
- circa 250 ml apă minerală
- 6-7 linguri făină
- câte 1 praf de sare şi de piper
- 2-3 linguri ulei
Pentru umplutură
- 250 g brânză dulce
- 250 g telemea
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă pastă tomate
- 1 linguriţă muştar boabe
- 2 linguriţe seminţe chimen măcinate
- 1 legătură mărar sau pătrunjel verde
Mod de preparare:
Baţi ouăle împreună cu sarea, piperul şi 1 lingură de ulei.
Adaugi făina cernută, mixezi şi subţiezi aluatul cu apa minerală, pe care o torni treptat, mixând până la omogenizare.
Laşi compoziţia să se odihnească 20 de minute.
Incingi uleiul într-o tigaie de 20 cm, apoi îl scurgi şi torni în tigaie un polonic de aluat, aplecând vasul în toate părţile, până când se formează o peliculă cu grosime uniformă.
Coci clătita la foc mediu, iar când se rumeneşte pe margini, o desprinzi uşor şi o întorci pe cealaltă parte.
Procedezi la fel cu restul de compoziţie, având grijă să ungi tigaia cu un şerveţel îmbibat în ulei, înainte de fiecare clătită.
Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. Amesteci într-un bol brânza dulce, telemeaua rasă fin şi celelalte ingrediente pentru umplutură.
In mijlocul fiecărei clătite pui câte 1 1/2 lingură de umplutură şi formezi săculeţe pe care le legi cu fire de mărar.
Clatite cu branza si chimen
Pofta buna!