Salata greceasca cu tofu, castraveti si masline
PrinteazaSalata greceasca cu tofu, castraveti si masline din: tofu, rosii, castraveti cornison, ceapa rosie, masline negre/kalamata, capere murate, lamaie, usturoi, frunze de rucola, otet balsamic, ulei de masline, oregano, sare, de mare, piper
- 150 g tofu
- 3-4 rosii
- 2-3 castraveti cornison
- 1 ceapa rosie
- 150 g masline negre/kalamata
- 2 lingurite cu capere murate
- 1 lamaie
- 2-3 catei de usturoi (facultativ)
- frunze de rucola
- otet balsamic
- ulei de masline
- oregano
- sare de mare
- piper negru
Mod de preparare:
Prepară o marinadă pentru tofu: amestecă într-un borcănel 3-4 linguri cu ulei de măsline cu zeama de la 1/2 lămâie, sare şi piper după gust şi usturoiul zdrobit.
Pune brânza tăiată cubuleţe, închide borcanul şi agită de câteva ori. Lasă la marinat măcar o jumătate de oră.
Taie roşiile, ceapa şi castraveţii şi pune legumele într-un castron.
Adaugă frunzele de rucola, măslinele şi un praf de sare, amestecă uşor.
Intr-un castronel, prepară un sos din două linguri cu ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie, oregano şi piper după gust.
Adaugă caperele, cubuleţele de tofu şi sosul pregătit anterior.
Stropeşte din belşug cu oţet balsamic şi salata grecească e gata de servit.
Salata greceasca cu tofu, castraveti si masline
Pofta buna!